Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Va fi sau nu Victor…

Va fi sau nu Victor Stepaniuc în cadrul comisiei pentru decernarea Premiului pentru tineret în domeniile Literaturii şi Artelor?

vic Ministerul Educaţiei şi Tineretului al R. Moldova a demarat concursul pentru decernarea Premiului pentru tineret în domeniile Literaturii şi Artelor. La Premiul pentru tineret pot pretinde tinerii cu vârsta cuprinsă între 18-35 ani. Premiul pentru tineret, în valoare de 10 mii de lei, poate fi acordat atât unui autor, cât şi colectivului de autori.

Materialele lucrărilor pretendente la Premiul pentru tineret în domeniile Literaturii şi Artelor urmează să fie întocmite în conformitate cu Regulamentul Premiului pentru tineret în domeniile Ştiinţei, Tehnicii, Literaturii şi Artelor.

Toate materialele lucrărilor înaintate la concursul pentru decernarea Premiului pentru tineret urmează a fi prezentate în Direcţia Tineret a Ministerului Educaţiei şi Tineretului în perioada 17 august – 30 septembrie 2009 pe adresa: MD-2033, Chişinău, Piaţa Marii Adunări Naţionale, 1.

Informaţii suplimentare la tel. (+373 22) 23-27-39; 23-32-13; 23-38-82.

Potrivit Regulamentului privind acordarea Premiului pentru tineret în domeniile Ştiinţei, Tehnicii, Literaturii şi Artelor, Premiul se decernează anual pentru realizări şi performanţe deosebite în domeniul ştiinţei, tehnicii, literaturii şi artelor şi se acordă cu prilejul Zilei Naţionale a Tineretului (a doua duminică a lunii noiembrie). Premiul pentru tineret poate fi acordat atât unui autor, cât şi colectivului de autori, doar o singură dată.

Pretendenţii şi lucrările înaintate la concurs sunt prezentate Comisiei specializate a Comitetului pentru decernarea Premiului pentru tineret în domeniile ştiinţei, tehnicii, literaturii şi artelor (în continuare Comisia) de la 1 iulie pînă la 15 octombrie.

Oficiali din cadrul Ministerului Educaţiei şi Tineretului au declarat pentru ZdG că, deocamdată, Comisia nu a fost constituită. Aceştia nu au putut preciza dacă prezenţa în cadrul Comisiei a vicepremierului comunist, Victor Stepaniuc, responsabil pentru Educaţie în cadrul Guvernului, este decisă.